Uitvaartverzekering

Nos obsèques

Uitvaartverzekering

Plan je begrafenis van tevoren en bescherm je nabestaanden tegen onvoorziene kosten.

Voorfinanciering

Informeer je over de verschillende financieringsopties die beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat je wensen worden gerespecteerd en kies de formule die het best bij je past.

Verschillende financiële instellingen bieden formules aan die passen bij ieders situatie.

Uitvaartverzekering

Als begrafenisondernemer geven we je een offerte op basis van je laatste wensen (soort begrafenis, ceremonie, enz.). Aan de hand van deze offerte kun je bepalen welk bedrag je moet verzekeren voor je uitvaart. Zo voorkom je dat je onderverzekerd bent. Vervolgens kun je contact opnemen met verschillende maatschappijen om te zien welke uitvaartverzekeringen zij aanbieden. Regelmatige betaling van de premie aan je verzekeraar is essentieel om je rechten op het gegarandeerde kapitaal te behouden. De premies worden voor een bepaalde periode betaald. Sommige polissen dekken ook je kinderen.

Het principe:

Je kiest voor een vast bedrag in ruil voor de betaling van een maandelijkse of jaarlijkse premie voor een vaste termijn (bv. 20 jaar).

Vanaf het einde van de proefperiode (meestal enkele maanden na de ondertekening van het contract) tot het moment van overlijden garandeert je verzekeringsmaatschappij de uitbetaling van het overeengekomen kapitaal.

Na de begrafenis betaalt je verzekering meestal de rekening. Een eventueel tegoed of debetsaldo wordt uitbetaald aan je begunstigden.

Overlijdensrisicoverzekeringen zijn onderworpen aan de geldende wetgeving, onder toezicht van de FSMA.

Bij het analyseren van de verschillende producten die op de markt verkrijgbaar zijn, moet je goed letten op alle details van het contract, want hoewel het bedrag van de premie voor de meesten een belangrijke factor is, kunnen prijsverschillen te wijten zijn aan aanzienlijke verschillen in de dekking die aan de verzekerde wordt geboden. Je kunt offertes aanvragen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen voordat je een keuze maakt.

Bankovereenkomst (deposito)

Het is mogelijk om spaargeld opzij te zetten voor uitvaartkosten. Dit is een praktische optie omdat de bedragen 100% voor jou toegankelijk blijven in geval van nood.

De interesten op de rekening worden gecrediteerd op de begrafeniskosten. A&G FUNERAL GROUP is niet verplicht zich te verzetten tegen een verzoek om uit de overeenkomst te treden om kapitaal vrij te maken. De uitvaart zal echter georganiseerd worden voor zover de nalatenschap daartoe in staat is en op basis van een door een derde ondertekende bestelbon.

Het principe:

Je opent een spaarrekening waarvan jij de enige eigenaar bent en waarvan wij de begunstigden zullen zijn na de begrafenis.

Onze nauwkeurige en gedetailleerde schatting geeft het bedrag aan dat op de rekening moet worden gestort.

Samen met je bank ondertekenen we een overeenkomst waarin staat dat jouw geld en de rente tot je dood op de rekening blijven staan.

Na de begrafenis sturen we een factuur naar je bank voor betaling. Een eventueel batig of nadelig saldo wordt naar je begunstigden gestuurd.

Eventuele rente op de rekening gaat naar de begrafeniskosten. De begrafenisondernemers zijn niet verplicht om zich te verzetten tegen een verzoek om uit de overeenkomst te stappen om kapitaal vrij te maken. De uitvaart zal echter worden georganiseerd voor zover de nalatenschap daartoe in staat is en op basis van een door een derde ondertekende opdrachtbon.

Eenmalige premie (begrafeniscontract)

Als je dat wenst, is het mogelijk om het totale bedrag van de schatting die je krijgt vooraf te betalen. Er komt een contract tussen ons. De prijzen van onze leveringen en diensten zijn gegarandeerd: ze veranderen pas na je overlijden en we organiseren de uitvaart in overeenstemming met je wensen. Alleen onvoorziene omstandigheden en de voorgeschoten bedragen zullen worden aangepast (bijv. lokale belastingen, mortuarium, etc.). Deze verschillen zullen worden verrekend door uw begunstigden of via de notaris.

We vestigen uw aandacht op het feit dat er geen duidelijke wetgeving bestaat voor het specifieke geval van begrafeniscontracten en dat deze formule een duidelijk vertrouwen in ons impliceert. Elke maatschappij is vrij om de situatie naar eigen goeddunken te beheren, en de meesten nemen deze verantwoordelijkheid op zich als een “goede huisvader”.

Er is echter niets dat je beschermt tegen de mogelijkheid dat de begrafenisondernemer failliet gaat. Het is daarom raadzaam om de exacte voorwaarden van het voorgestelde contract zorgvuldig te lezen. Deze manier van financiering is een optie die vaak wordt gekozen door families die de begrafenis organiseren van een dierbare van wie het overlijden is aangekondigd door het medische team.

Meer informatie

Actualités

Contact

We zijn er voor u om moeilijke tijden draagbaarder te maken.
Het volstaat het formulier in te vullen
en een verantwoordelijke zal contact met u opnemen.

Bijstand bij overlijden Phone02 792 08 00
Velden met een * zijn verplicht