Hoe kies je muziek voor een begrafenis? 06/08/2024

Hoe kies je muziek voor een begrafenis?

Organiseer je een begrafenisceremonie voor een dierbare maar weet je niet welke muziek je moet kiezen?

Allereerst is alles mogelijk. Klassieke muziek is niet verplicht: Hield je oom van rock? Geen probleem! Hield je zus van salsa? Een stuk spelen van de favoriete artiest van je zus is perfect aanvaardbaar en stelt je in staat om de ceremonie te personaliseren naar haar beeld.

Wat voor soort muziek?

Heb je een idee van wat voor soort muziek je wilt, maar vind je het moeilijk om te kiezen? Naast het raadplegen van zijn vrienden en familie, kun je ook een kijkje nemen in zijn luistergeschiedenis (op Spotify, YouTube, enz.). Naar welke radio luisterde hij? Welke keuze heeft deze persoon gemaakt voor andere vieringen (verjaardagen, bruiloften, enz.)?

Vervolgens moet je de infrastructuur van de ceremonielocatie controleren: misschien moet je een USB-sleutel of CD aanleveren. Je A&G uitvaartplanner is er om je te helpen met alle informatie die je nodig hebt en kan zelfs de liedjes downloaden en laden op de juiste drager.

Wat dacht je van live muziek?

De aanwezigheid van een muzikant, zanger of koor zorgt voor een bijzonder ontroerend eerbetoon. Het voegt een hele nieuwe sfeer toe aan de ceremonie. Koren, violisten, saxofonisten, accordeonisten en gospelgroepen zijn allemaal beschikbaar in België. De tarieven worden vaak per uur berekend. Laat het je begrafenisondernemer zo snel mogelijk weten zodat hij de dienstverleners kan boeken en hun komst kan coördineren.

In je directe omgeving

Heb je talent in je familie? Misschien wil een nichtje graag een stuk spelen op haar instrument: vergeet niet rond te vragen!

“Op de begrafenis van mijn opa zong mijn tante een a capella stuk als eerbetoon aan hem. Die stem, waar hij zo graag naar luisterde, verwarmde mijn hart. Ik denk nog vaak terug aan dat moment.”

Aurélie
Meer informatie

Contact

We zijn er voor u om moeilijke tijden draagbaarder te maken.
Het volstaat het formulier in te vullen
en een verantwoordelijke zal contact met u opnemen.

Bijstand bij overlijden Phone02 792 08 00
Velden met een * zijn verplicht